Account aanmakenX
StagePitch account aanmaken als:
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is een stage?

Een stage is een tijdelijke opdracht die je uitvoert bij een bedrijf. Je zit tijdens jouw stage een aantal maanden bij een bedrijf waar je jouw pitch verder gaat uitwerken.

Wat is een project?

Een project is een tijdelijke opdracht die je met een groep studenten uitvoert voor een bedrijf. Een project is vaak georganiseerd vanuit je studie, in plaats van een fictieve case, maak je een opdracht voor een bestaand bedrijf. Het eindresultaat is je uitgewerkte pitch en vaak een verdiepend onderzoek of adviesrapport.

Wat is een pitch?

Een pitch is een tekst- of videobestand wat de student of projectgroep instuurt op een stage of project. Hierin legt de student uit hoe hij of zij de probleemstelling het best denkt aan te pakken. Als bedrijf kunt u bij het opstellen van de opdracht (stage of project) bepalen wat de maximale lengte van de geschreven pitch mag zijn, het aantal pagina's (A4) en of pitchen met video ook is toegestaan.

Wat is een probleemstelling?

Een probleemstelling is vaak de opdracht waar de stage ook om draait. In een enkel geval zou het ook een fictieve probleemstelling kunnen zijn als een bedrijf dat prefereert om concurrentie technische redenen. Elke stage op StagePitch heeft een probleemstelling waarop studenten kunnen pitchen. Een probleemstelling is vaak een vraag zoals 'Hoe zou je onze merknaam "Hele fijne dagen!" meer bekendheid kan geven?'.

Wat is een trigger?

Een trigger is een hele korte samenvatting van de pitch in 150 tekens. Als bedrijf krijgt u de trigger van elke ingestuurde pitch te zien, ongeacht of u ze heeft gekocht of niet. Aan de hand van de trigger kunt u enigszins zien of het kopen van de pitches de moeite waard is.

Wat is een deadline?

Een deadline is het moment waarop de mogelijkheid tot pitchen op een stage of project sluit. De deadline staat standaard ingesteld op 23:59 van de weergegeven dag. Sluit de deadline op 26 oktober, dan heb je die dag tot 23:59 de tijd om je pitch in te zenden.

Wat is het publiceren van een stage of project?

Wij hebben een 'publiceer'-knop ingebouwd wat u de mogelijkheid geeft om stage en projecten aan te maken zonder dat deze meteen op de site verschijnen. Zo kunt u eerst rustig sleutelen aan uw stage of project en wanneer deze gereed is voor plaatsing op de site hem eenvoudig publiceren.

Hoe ziet een goede videopitch eruit?

Een videopitch is een filmpje met beeld én geluid. Je legt je idee in 1 tot ongeveer 3 minuten uit. In dit filmpje geef je uitleg over hoe jij de probleemstelling van het bedrijf tijdens je stage of project zou aanpakken. Lees hier tips voor het maken van een goede videopitch. Weten hoe videopitchen werkt?

Hoe ziet een goed geschreven pitch eruit?

In een geschreven pitch geef je, in een door het bedrijf aangegeven maximaal aantal pagina’s, weer hoe jij het probleem zou oplossen of aan zou pakken tijdens je stage of project. Je geeft dus zelf invulling aan je eventuele stage of project. Lees hier tips voor het schrijven van een goede pitch.

Hoeveel betaal ik?

Voor studenten is StagePitch gratis.

Bedrijven betalen 1 PitchPoint wanneer zij de pitches van de studenten willen inzien en/of de gegevens van de studenten die gepitched hebben willen unlocken.

Wat zijn PitchPoints?

PitchPoints zijn de betaalmiddelen op StagePitch. Een stage kost u nooit meer dan 1 PitchPoint, hiervoor ontvangt u van alle studenten de (video)pitches en de mogelijkheid er 3 te selecteren als winnaar, van deze studenten krijgt u ook de contactgegevens. In het linker menu van uw bedrijfsaccount onder de knop 'PitchPoints' kunt u eenvoudig de benodigde PitchPoints bestellen.

Wat kost een PitchPoint?

Een PitchPoint kost €250,-. We hebben echter 2 acties. Als u er 5 koopt ontvangt u er 6. Koopt u er echter 10, ontvangt u er 13!

Stage of project verwijderen

U kunt een stage of project verwijderen tot 48 uur nadat deze gepubliceerd is. Wij hebben hier een limiet op gesteld om te voorkomen dat studenten onnodig pitches opstellen. Mocht u een dringende reden om na deze termijn toch een gepubliceerde stage of project te willen verwijderen, kunt via het contactformulier contact met ons opnemen.