Account aanmakenX
StagePitch account aanmaken als:
Videopitchen – Hoe werkt het voor studenten?

Hoe werkt het videopitchen voor studenten?

Wat heb je nodig?

Om te pitchen met een video heb je een computer met toegang tot internet, een webcam en een microfoon nodig. Verder is het aan te raden om ook rekening te houden met de volgende zaken:

  • Als je pitcht met een videopitch is het aan te raden om je verhaal eerst uit te schrijven. Zorg dat je het zo vertelt dat jouw verhaal goed overkomt.
  • Let ook goed op:
    • Lichtinval: Zorg dat er niet te veel licht achter je is, hierdoor ben je niet goed te zien.
    • Kleding: Zorg dat je er goed en verzorgd uitziet tijdens het maken van een videopitch.
    • Omgeving: Zoek een rustige plek zodat je niet gestoord wordt door je omgeving. Schakel je mobiele telefoon uit.
    • Spreken: Spreek langzaam en duidelijk en laat eventueel je videopitch aan anderen zien om erachter te komen of je goed verstaanbaar bent. Hiermee zorg je ook dat inhoudelijke onduidelijkheden aan het licht komen.

Opgenomen video's kun je eenvoudig bewerken met Windows Movie Maker. Als dit niet op jouw computer staat kun je het hier downloaden. Maak hierna een account aan bij Youtube of Vimeo, en upload vervolgens jouw videopitch naar die site en copy / paste de url naar het pitch-veld van de stage of het project waarop je wil pitchen.

Via een Youtube account:

Je kunt je filmpje uploaden naar je Youtube account. Wil je niet dat jouw video openbaar zichtbaar is? Zorg er dan voor dat jouw filmpje wordt opgeslagen als 'verborgen' video. Op deze manier kunnen alleen mensen die de link kennen het filmpje bekijken. Let erop dat je geen persoonlijke informatie meestuurt in het filmpje. Als je jouw videopitch online hebt gezet kun je de url selecteren en deze kopiëren naar StagePitch. Zorg ervoor dat je de 'lange link' kopieert en niet de 'verkorte link (youtu.be)'.

Via een Vimeo account:

Je kunt jouw videopitch ook uploaden naar een Vimeo account. Wil je niet dat jouw video openbaar zichtbaar is? Zorg er dan voor dat je onder 'Privacy' aangeeft dat jouw videopitch alleen gedeeld wordt met mensen die het wachtwoord hebben, dit doe je met de optie 'Only people with a password'. Zorg ervoor dat je niet een wachtwoord kiest wat je zelf ook gebruikt, want een bedrijf krijgt dit wachtwoord te zien wanneer ze jouw pitch bekijken. Let erop dat je geen persoonlijke informatie meestuurt in het filmpje. Als je jouw videopitch online hebt gezet kun je de url selecteren en deze kopiëren naar het pitch-formulier op StagePitch.

Hoe werkt het video pitchen voor bedrijven?

Het is aan te raden om een promotievideo op uw bedrijfsprofielpagina te plaatsen. Dit motiveert studenten enorm, en het geeft een kijkje in de keuken van uw bedrijf. U kunt op twee manieren eenvoudig een filmpje op StagePitch zetten. U kunt hiernaast ook elke stage of project die u op StagePitch plaatst voorzien van een begeleidende video.

Via een Youtube account:

U kunt het filmpje uploaden naar een Youtube account. Wilt u niet dat jouw video openbaar zichtbaar is? Zorg er dan voor dat uw filmpje wordt opgeslagen als 'verborgen' video. Op deze manier kunnen alleen mensen die de link kennen het filmpje bekijken, zoals op de site. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om dit filmpje toegankelijk te maken voor iedereen. Als u de video online gezet heeft kunt u de url selecteren en deze kopiëren naar StagePitch. Zorg ervoor dat u de 'lange link' kopieert en niet de 'verkorte link (youtu.be)'.

Via een Vimeo account:

U kunt het filmpje ook uploaden naar een Vimeo account. Zorg ervoor dat u onder 'Privacy' aangeeft dat de video voor anderen zichtbaar is. Als u het filmpje online heeft gezet kunt u de url selecteren en deze kopiëren naar StagePitch.