Account aanmakenX
StagePitch account aanmaken als:
Informatie voor bedrijven

Het StagePitch concept voor bedrijven

Waarom?

Solliciteren met een motivatiebrief is hopeloos ouderwets! Wat zegt een motivatiebrief nu echt over een student? Blijkt uit zo'n brief wat hij kan of hoe geschikt hij is voor de stage? Wanneer een student pitcht op de probleemstelling van een stage met een geschreven- of videopitch ziet u veel beter wat de student daadwerkelijk in zijn mars heeft en of hij een mogelijk kandidaat is voor de stage. Hiernaast wordt de student gedwongen zich te verdiepen in uw bedrijf en uw probleemstelling alvorens zijn pitch op te kunnen stellen. Hierdoor weet de student beter waar hij aan begint en u krijgt verschillende ideeën en mogelijke oplossingen van de studenten voor uw probleemstelling.

Hoe werkt het?

Als bedrijf plaatst u uw stage in de vorm van een probleemstelling op de website. De studenten pitchen vervolgens op de probleemstelling, waarna u een email notificatie ontvangt. U kunt de pitches vervolgens in uw account op de site bekijken, allemaal in een duidelijk overzicht bij elkaar. De probleemstelling omschrijft het doel van de stage zo goed als mogelijk, echter, in een enkel geval zou u ook voor een fictieve casus kunnen kiezen om concurrentie technische redenen. Tijdens het plaatsen van de stage of project kunt u aangeven hoe de studenten mogen pitchen, alleen met een geschreven pitch, een videopitch of beide. Als de deadline van de stage is verstreken kan er niet meer gepitched worden, vanaf dat moment kunt u de drie beste pitches selecteren, de desbetreffende studenten krijgen vervolgens een notificatie hiervan per email. Het plaatsen van een stage met de probleemstelling is volledig gratis, u betaalt pas als u de pitches van de student wilt inzien en winnaars wilt kunnen selecteren. U ziet altijd hoe vaak er gepitches is en ziet per pitch een korte samenvatting in 150 tekens, dit noemen wij de trigger. Ofwel, u betaalt pas bij resultaat, in tegenstelling tot een advertentie!

Wat doen wij?

StagePitch is een online bemiddelaar tussen studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen. Wij zorgen ervoor dat bedrijven voorzien worden van goede stagiairs en ideeën voor hun bedrijfsproblemen, en tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat een student een uitdagende stage kan lopen die past bij zijn wensen. Op deze manier is een student gemotiveerd voor zijn stage en krijgt u als bedrijf een uitgewerkte en eventueel geïmplementeerde oplossing voor uw bedrijfsprobleem.

Wij stimuleren de samenwerking tussen hogescholen en universiteiten met het bedrijfsleven onder andere doordat er op StagePitch ook de mogelijkheid bestaat projecten aan te bieden en voor de studenten om projectgroepen te vormen. Voor sommige opleidingen moet er in projectgroepen gewerkt worden aan een bepaalde casus bij een bedrijf, in overleg met een Hogeschool kunnen we uw aanvraag realiseren en op de site plaatsen.

Een aantal voordelen voor uw bedrijf

  • Op StagePitch kunt u gratis stages en projecten plaatsen
  • Bespaar tijd, alleen gemotiveerde studenten zullen de moeite nemen te pitchen op uw stage of project
  • Via StagePitch krijgt u gemotiveerde stagiairs die achter hun stageopdracht staan
  • Bespaar geld, stagiairs zijn betaalbare krachten
  • U ontvangt meerdere unieke ideeën voor uw bedrijfsprobleem
  • U krijgt een overzichtelijk bedrijfsprofielpagina met logo, link, bedrijfsinformatie en een overzicht waarop uw lopende stages en projecten staan
  • De pitches vindt u in een helder overzicht op de site, u krijgt een email wanneer er is gepitched op uw stage of project

Verschil tussen stage en project

Op StagePitch kunt u zowel stages als projecten plaatsen. Een stage is een opdracht voor een of twee studenten die meestal 2 tot 6 maanden bij uw bedrijf fulltime werken aan de probleemstelling. Een project wordt daarentegen uitgevoerd in projectgroepen en duurt vaak ongeveer 10 weken. De studenten zullen u wekelijks op de hoogte houden van hun voortgang, en er zijn een aantal contactmomenten. Het plaatsen van een project en het aannemen van projectgroepen gaat in overleg met een deelnemende hogeschool. Heeft u een geschikte opdracht? Neem contact met ons op en we bespreken de verschillende mogelijkheden.

Kosten / PitchPoints

Op StagePitch betaalt u met PitchPoints. Door het inwisselen van één PitchPoint krijgt u toegang tot alle geschreven- en videopitches op een stage of project. Bovendien kunt u, als de deadline is verstreken, drie studenten selecteren als winnaar en uitnodigen voor een gesprek.

Tarievenlijst
 
Posten probleemstelling + inzage triggers Gratis
PitchPoints € 250,- p/st.