Account aanmakenX
StagePitch account aanmaken als:
Informatie voor studenten

Het StagePitch concept voor studenten

Waarom?

Als je als student een stage of een project zoekt let je op een aantal aspecten. De vier dingen waar iedere student op let zijn: het bedrijf, de branche, de locatie en vooral de opdracht. Vaak is het zo dat de stageopdracht van te voren erg vaag is voor studenten. Nog vaker komt het voor dat je vriendelijk bedankt wordt voor je input, maar dat jouw rapport of onderzoek in een grote lade verdwijnt. In de praktijk is de opdracht vaak doorslaggevend voor een leuke stage of een geslaagd project en je wilt uiteraard dat er iets gedaan wordt met je rapport. Je moet er immers gedurende een aantal maanden fulltime aan werken. StagePitch biedt jou de uitkomst, bekijk de stages op de site en pitch op de stage die jou het meest aanspreekt! Zo weet je van te voren een stuk beter wat jouw werkzaamheden bij het stagebedrijf zullen inhouden en kom je niet voor nare verrassingen te staan, bovendien kan je door te pitchen goed jouw creativiteit laten spreken!

Hoe werkt het?

Een bedrijf plaatst een stageopdracht in de vorm van een probleemstelling op de website. Dit is vaak de opdracht waar jij je tijdens je stage mee bezig zal gaan houden. Als de stage je aanspreekt kan je erop pitchen. Dit kan in de vorm van een creatief geschreven pitch of een videopitch, de keuze hiertussen is aan het bedrijf en aan jou. Zorg ervoor dat je in je pitch het bedrijf overtuigt van jou kunnen! Wanneer de deadline voor het pitchen is verstreken kan het bedrijf aan de hand van de ingezonden pitches de drie beste studenten als winnaars selecteren en uitnodigen voor een gesprek. Als jij hiertussen zit ontvang je een email. Aan de hand van het gesprek zal het bedrijf bepalen of jij de stageplek krijgt.

Wat doen wij?

StagePitch bemiddelt online tussen studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen. Ons doel is onder andere om ervoor te zorgen dat studenten van te voren beter weten wat een stage zal inhouden. Omdat je een pitch opstelt wordt je automatisch gestimuleerd je te verdiepen in het stagebedrijf en zijn branche. Dit voorkomt dat je tijdens je stage voor verrassingen komt te staan. Bijkomend voordeel is dat als jij een goed idee hebt om het probleem aan te pakken dat je dat tijdens je stage mag gaan uitvoeren!

Een aantal voordelen voor studenten

  • Weet van te voren beter wat je stage zal inhouden
  • Een bedrijf zit met een probleem en jij biedt ze een oplossing
  • Presenteer jezelf op een unieke manier, think out-of-the-box
  • Wordt aangenomen om wat je pitcht: om wat je echt kan
  • Spring boven het maaiveld uit en pitch met een video
  • Kom bij een interessant bedrijf van jouw keuze terecht

Hoe begin ik?

Kijk allereerst op de site bij 'stages' of er een stageopdracht tussen staat die jij zou willen lopen. Maak vervolgens een account aan of login. Je moet namelijk ingelogd zijn om te kunnen pitchen. Je bent nu klaar om je pitch op te stellen. Je kan hier enkele tips over het opstellen van een pitch lezen, of bekijk hier alles over hoe het videopitchen werkt.

Pitchen Als je een geschikte opdracht gevonden hebt ga je pitchen. Het bedrijf, waarvoor je de pitch schrijft, heeft mogelijk achtergrondinformatie gegeven en eventueel aangegeven wat er in jouw pitch moet staan. Dit kan een creatieve/innovatieve oplossing zijn of een uniek plan van aanpak hoe je deze opdracht aan gaat pakken. Je beschrijft kort en duidelijk op welke manier je de probleemstelling aanpakt. Ook schrijf je een trigger. Deze Trigger geeft de kern van jouw aanpak / oplossing weer in maximaal twee zinnen. De Trigger moet mensen nieuwsgierig maken naar jou oplossing, maar het is belangrijk dat je nog niet alles prijs geeft in jouw Trigger. Hierna kun je jouw Pitch uploaden door te klikken op 'Pitch'.

Let op! Elke stage of project heeft een deadline, voor deze datum moet jouw pitch verstuurd zijn. Wanneer de deadline is verstreken is pitchen niet meer mogelijk. Je kunt jouw Pitch voor de deadline nog aanpassen. Houd er wel rekening mee dat het vaak ook nog één á twee weken duurt voordat het bedrijf de winnende Pitch(es) uit heeft geselecteerd. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met het zoeken van een stage of project. Het is aan te raden om te pitchen op meerdere opdrachten. Hierdoor vergroot je logischerwijs je kans op een stage.

Het kan zo zijn dat je toch eerder een andere stage vindt voordat de deadlines van je andere pitches zijn verstreken. Als dit het geval is moet je zo snel mogelijk jouw pitches intrekken / deleten. StagePitch gaat er namelijk van uit dat als je pitcht, je ook daadwerkelijk stage wil gaan lopen bij dat bedrijf.

Via een e-mail krijg je bericht of je bent uitgekozen door het stagebedrijf. Als je bent uitgekozen geven we jouw persoonsgegevens aan het bedrijf en nemen zij contact met je op. Na een overleg met het bedrijf kun je beginnen met jouw stage of project!